Birgit

Saturday, January 06, 2007

Het is een jongen!




We hebben er een bijzonder fijn uitje opzitten: het is Rijsel, Mons en Kinepolis Brussel (The Departed) geworden, met toffe cafeetjes en lekkere restaurants. Heerlijk!

We kenden Rijsel nog niet. We hadden er al positieve en negatieve verhalen over gehoord, dus wilden we wel eens met ogen ogen zien wat er allemaal van aan was. Rijsel-centrum bestaat voornamelijk uit een groot winkelcentrum en een oud stadsgedeelte. Je kunt er wel een paar uur rondlopen in het winkelwandelgedeelte, maar de oude stad is veel toffer: veel meer charme! Daar vind je ook de meeste cafés en restaurants. De plaatselijke specialiteit is tartiflette, een ovengerecht met vooral veel gesmolten kaas en aardappelen (al dan niet opgesmukt met extra bacon, champignons, ...), dat we 's middags uitgetest hebben: lekker, maar zout en enorm zwaar. Voorts hebben ze er ook veel 'oude' Vlaamse gerechten à la stoofpot en hutsepot en consoorten. En er wordt nog veel meer gerookt dan in België, ook aan tafel!
Rijsel was de voorbije weken ondergedompeld in Indiase sfeer: speciaal cultureel project met tentoonstellingen in het teken van India, films uit Bollywood enz. De hele stad was ook Indiaas aangekleed.


Om 17u hadden we helaas alles gezien wat we wilden zien, inclusief de winkels. Met een zware tartiflette-maag hadden we nog geen zin om alweer op restaurant te gaan, dus dan zijn we maar gaan aperitieven in het oude stadsgedeelte. Om 19u dan vertrokken op zoek naar een goed restaurant. Moeilijk, zo op het zicht! We hadden enkele tips uit een boekje, maar we zijn halverwege ons parcours binnengestapt in een ander etablissement dat ons meer zei: Porthos. Klinkt Grieks, maar dat was het helemaal niet, integendeel: eerder een lange smalle bar waar je ook kon eten, vooral klassieke Franse gerechten. Na nog een aperitief ('t kon niet op! Er moest niemand rijden hè) is het steak roquefort geworden: mmm!
De nacht in ons hotel was ietsje minder: de matras was keihard, zo'n ding waar je oren van pijn doen als je op je zij ligt. Maar goed, we hebben het overleefd ;-) Het ontbijt was prima!
Nadien zijn we via Mons naar Brussel gereden. In Mons waren we ook nog nooit geweest, dus eventjes in speedtempo door de stad: tof marktje, lange winkelstraten, charmant zonder meer.
Na een lunch bij de Italiaan in Bruparck zijn we nog naar The Departed gaan kijken (goeie film trouwens), en dan de kindjes weer gaan ophalen, volledig voldaan!

Donderdagochtend zijn we wel uit bed gebeld door schoonbroer. Maar dat mocht want hij had geweldig nieuws: Arnout was geboren! 3,4 kilo, 52 cm, perfect dus. We zijn vrijdag gaan kijken: wat een prachtige baby! Wat een fijn begin van het nieuwe jaar...

1 Comments:

  • At 2:17 PM, Anonymous Anonymous said…

    Proficiat met de geboorte van je neefje!

     

Post a Comment

<< Home