Birgit

Sunday, December 03, 2006

Koning van de wereld


Bijna vergeten: het verslag van de première van Koning van de Wereld!
Zo zijn we niet getrouwd hè, dus allez hop.
Het was alweer in Metropolis Antwerpen te doen (omdat ze daar een receptiezaal hebben, dus dat is het makkelijkste), donderdag om 20u. Veel VTM-volk in de zaal. Dat komt doordat de film eigenlijk is opgevat als serie die in 2007 op VTM wordt uitgezonden. Maar omdat ze de serie te goed vonden om enkel op TV uit te zenden, hebben ze er ook een film van gemaakt die eerst uitkomt. De serie is enkele maanden geleden al op Prime (digitale televisie) uitgezonden, maar dat heeft waarschijnlijk niemand gezien, dus dit was voor Vlaanderen de eerste kennismaking.
Ik moet zeggen, het stelde een beetje teleur. Fantastisch geacteerd (Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Decleir, Josse De Pauw, ...), maar slecht gemonteerd. Het was duidelijk dat ze uit de serie een aantal scènes hadden moeten kiezen om een film mee samen te stellen, maar de film miste daardoor samenhang. Hij kwam zeer fragmentarisch over en je moest veel veronderstellen wat je niet te zien kreeg, en sommige dingen waren al helemaal niet duidelijk omdat je een stuk verhaal miste.
Dus: ga niet naar de film tenzij je je per se wil vergapen aan het gespierde lijf van Kevin Janssens, maar wacht op de serie op VTM. Volgens mij wordt die wél heel goed!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home