Birgit

Sunday, November 18, 2007

Belga Queen


Vorige woensdag ben ik met collega's Peter en Hilde gaan eten in restaurant Belga Queen in Brussel, samen met Peter en Nora van UC Belgium, het eventbureau dat voor ons Donna's D-Day (ons zomerevent van afgelopen zomer) heeft uitgewerkt. We moesten nog een laatste evaluatievergadering doen, en die hebben we in stijl gedaan. In de Belga Queen dus: een prachtig pand uit het begin van de 18e eeuw waar eerder een hotel en een bank gehuisvest waren, maar sinds enkele jaren een restaurant dat een uitstekende ambassadeur voor België blijkt. Ze serveren er b.v. enkel wijnen van Belgische wijnboeren die verspreid zijn over de hele wereld, en in verschillende gerechten worden Belgische bieren verwerkt. Toen we de kaart bekeken bleek de kok ook vooral gespecialiseerd in visgerechten. Wij namen met z'n vieren de zeevruchtenschotel: oesters, kreeft, wulken, kreukels, scampi, enz. Héérlijk! Ik was meegereden met Peter, en Hilde bleek bereid mij thuis af te zetten en de volgende ochtend weer naar de VRT te brengen. Ik kon dus à volonté genieten van de lekkere wijn, en het fijne gezelschap natuurlijk.

Het was een heerlijke avond, op alle vlakken. En de Belga Queen heeft nog een filiaal in Gent, dus daar moet ik ook ooit nog eens geraken.

Trouwens, UC Belgium gaat Donna's D-Day indienen als project voor de BEA Awards, een prijsuitreiking voor evenementenbureaus. We hopen natuurlijk heel hard dat ze de wedstrijd winnen!

1 Comments:

  • At 10:26 AM, Anonymous Anonymous said…

    Ik duim met jullie mee!

     

Post a Comment

<< Home