Birgit

Tuesday, October 09, 2007

Plop en de Pinguïn


Precies al eventjes geleden dat ik hier nog eens iets gepost heb. Werk aan de winkel dus!
Zondag was het de première van de film Plop en de Pinguïn in Metropolis Antwerpen. Ik samen met zoon (5 jaar), vriendje en diens moeder daar naartoe. Dochter (3 jaar) nemen we de volgende maanden niet meer mee. Bij de laatste film waar we naartoe gingen heeft ze de eerste helft van de film overal gezeten behalve op haar poep en eindigde ze op haar hoofd in de zetel met haar benen in de lucht, terwijl ik ondertussen al 3 keer met haar naar het toilet was gelopen want ze moest écht heel dringend, en de tweede helft heb ik met haar op de gang doorgebracht. Dat doen we dus eventjes niet meer.
Zoon kan al wel een film lang braaf op zijn stoel blijven zitten, en een première is altijd leuk omdat er dan een feestje aan vast hangt, en in het geval van een Plopfilm zijn de kabouters dan ook altijd aanwezig in de zaal. Spannend!
De film was leuk voor kinderen, maar voor volwassenen toch maar zus en zo. Leontine Borsato (die de rol van slechterik speelt die duizenden pinguïns wil laten vangen om er pinguinsoep van te koken) was wél een openbaring. Ze speelde haar rol, die je perfect kunt vergelijken met Cruella DeVille uit 101 Dalmatiërs, bijzonder overtuigend!!
Op het feestje werd er dit keer geen snoep of taart uitgedeeld, maar Plop-broodjes met Plop-worst. De worst kenden we al, de ronde broodjes met ingebakken hostiepapier met Plop-figuurtje zijn nieuw. Dat moest dus gepromoot worden. Maar ik moet zeggen: 't was lekker! en zoon heeft er 4 (!!!!!) van opgegeten!
(foto: met dank aan de Showbizzsite)

1 Comments:

  • At 3:39 PM, Anonymous Anonymous said…

    Jammer dat de film voor volwassenen wat tegenviel, maar de meeste Studio100-producties zijn natuurlijk ook gewoon op kinderen gericht, dus zolang die het leuk vonden, is het goed. ;-) En ja, premieres zijn altijd leuk...

     

Post a Comment

<< Home