Tonijn met cornflakes
Ik zweer het: tonijn met cornflakes-korst heb ik gegeten, vorige week in Brasserie Nick, het restaurant dat we gingen uittesten in Kontich. Er lag ook nog een schijf gebakken watermeloen op en een torentje appelsla. Dat was allemaal na het voorgerecht dat in mijn geval bestond uit een portie rauwe zalm met auberginepuree en parmezaan. Het moet gezegd: het was héérlijk!!!
En wat ook nog fijn was: 't was allemaal gezond!
Brasserie Nick doet mee aan een project dat "Geniet Gezond" heet en waar intussen een 25-tal restaurants aan mee doen. Alle gerechten worden door de Hogeschool Kempen en voedingsdeskundigen beoordeeld, en bij elk gerecht dat het "Geniet Gezond"-label meekrijgt, hoort een kaartje met de voedingswaarden. Zo weet je dus, als je dat wil, exact hoeveel calorieën je binnen speelt, maar ook hoeveel verzadigde en onverzadigde vetzuren, koolhydraten enz. Ik had aan die gedetailleerde info niet meteen een boodschap, maar 't is fijn om te weten dat je je zomaar mag volproppen en dat het eigenlijk niet eens zo erg is!
En wat ook nog fijn was: 't was allemaal gezond!
Brasserie Nick doet mee aan een project dat "Geniet Gezond" heet en waar intussen een 25-tal restaurants aan mee doen. Alle gerechten worden door de Hogeschool Kempen en voedingsdeskundigen beoordeeld, en bij elk gerecht dat het "Geniet Gezond"-label meekrijgt, hoort een kaartje met de voedingswaarden. Zo weet je dus, als je dat wil, exact hoeveel calorieën je binnen speelt, maar ook hoeveel verzadigde en onverzadigde vetzuren, koolhydraten enz. Ik had aan die gedetailleerde info niet meteen een boodschap, maar 't is fijn om te weten dat je je zomaar mag volproppen en dat het eigenlijk niet eens zo erg is!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home